Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@23:10:00 GMT

بارداری، سبب تشدید تشنج نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۲۷۱۲۳

بارداری، سبب تشدید تشنج نمی‌شود

ایسنا/زنجان یک متخصص مغز و اعصاب گفت: بارداری سبب تشدید تشنج نمی‌شود و در اکثر موارد نیز ممکن است باعث کاهش تشنج خواهد شد.

شیدا آرش در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با تشنج، اظهار کرد: تشنج علل مختلفی دارد که به دو قسمت اولیه و ثانویه تقسیم می‌شود. علل اولیه یا ایدیوپاتیک هیچ علت زمینه‌ای به جز ارث و ژنتیک ندارند و در نوع ثانویه یک علت زمینه‌ای مانند ضایعات مغزی یا اختلالات الکترولیتی و یا متابولیکی دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در رابطه با تشنج در دوران میانسالی و سالمندی، افزود: در دوران میانسالی (سنین ۳۵ تا ۶۰ سالگی)، وقوع تشنج اکثر علل ثانویه دارد. همانند ضربه مغزی، توده‌های مغزی، استفاده و قطع از برخی داروها و یا توقف مصرف الکل در معتادان الکلی است. در سالمندان بالای ۶۰ سال بیش‌ترین علت بروز تشنج، وجود مشکلات قلبی - عروقی مانند سکته مغزی بوده ولی عوامل دیگری مانند بیماری‌های دژنراتیو (تحلیل برنده مغز)، تومور و ضربه مغزی نیز تاثیرگذار است.

این مسئول در رابطه با تشنج در دوران بارداری، تصریح کرد: خانم‌های بارداری که سابقه بیماری صرع و تشنج را دارند، بارداری سبب تشدید تشنج نمی‌شود و در اکثر موارد نیز ممکن است باعث کاهش تشنج شود. این افراد باید قبل از بارداری با پزشک خود مشورت کرده و از داروهایی که با تشخیص پزشک به جنین کمتر آسیب می‌رساند، استفاده کنند.

آرش ضمن تاکید بر قطع نکردن داروهای ضدتشنج برای خانم‌های بارداری که سابقه این بیماری را دارند، ادامه داد: خانم‌های بارداری که قبل از بارداری نیز سابقه تشنج را داشته‌اند نباید داروهای خود را قطع کنند؛ چراکه خطر رخداد تشنج بیش‌تر از مصرف هر نوع دارو برای آنان خواهد بود و با تشخیص پزشک در دوران بارداری سطح سرمی داروها کاهش و دوز داروها افزایش خواهد یافت.

متخصص مغز و اعصاب در رابطه با خانم‌های بارداری که سابقه بیماری صرع و تشنج را تاکنون نداشته‌اند، اظهار کرد: بروز تشنج در خانم‌های بارداری که سابقه بیماری صرع و تشنج را ندارند، می‌تواند به دلایل متعددی مانند فشارخون بالا، مسمومیت بارداری و یا حتی انسداد عروق مغزی باشد.

وی در رابطه با راه‌های درمان تشنج، افزود: افرادی که هیچ اختلال زمینه‌ای در بروز تشنج نداشته‌اند و فقط یک بار در بزرگسالی دچار تشنج شدند، این افراد باید با مراجعه به پزشک و انجام MRI (تصویربرداری مغزی) و نوار مغزی باید علت بروز تشنج را جویا شده و در صورت نرمال بودن آن، ۶ الی ۱۲ ماه بعد بررسی‌های لازم را انجام دهند اما در صورت وجود اختلال در تصویر برداری، نوار مغز یا تکرار تشنج درمان شروع می‌شود. درمان‌های مختلفی در بررسی تشنج وجود دارد که حرکات و رفتارهای تشنجی را کنترل می‌کند.

این مسئول خاطرنشان کرد: لازم به ذکر است ۱۳ درصد افراد جامعه یک‌بار در زندگی دچار تشنج می‌شوند و بیشتر تشنج‌ها،تشنج خوش خیمی هستند، بنابراین نباید با افرادی که تکرار تشنج می‌شوند، رفتار نادرستی داشته باشیم زیرا آن‌ها نیز می‌توانند زندگی کاملا طبیعی را داشته باشند و در زندگی موفق بوده و آسیبی به مغز نرسد. همه تشنج‌ها بدخیم نبوده و افراد دچار بیماری صرع نیز می‌توانند زندگی عادی داشته، تحصیل کرده، ازدواج کنند و بچه‌دار شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سکته مغزی بارداری زنجان استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۲۷۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟

سیده معصومه تقی‌زاده با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری و کنترل آسم اظهار کرد: داشتن رژیم غذایی سالم و مناسب، بخش مهمی در کنترل آسم است زیرا چاقی، یکی از معضلاتی است که با آسم در ارتباط است.

بیشتر بخوانید: کدام نوع ملحفه‌ موجب ابتلا به اگزما می‌شود؟

وی افزود: اگر میزان مصرف کالری از میزان سوخت آن بیشتر باشد، ‌قطعا فرد اضافه وزن پیدا می‌کند. این حالت نه تنها برای سلامت فرد ضرر دارد بلکه علائم آسم را نیز تحریک می‌کند. افراد چاق، نشانه‌های شدیدتری از آسم دارند و داروهای بیشتری مصرف می‌کنند بنابراین بهتر است همیشه وزن متعادل باشد.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: کاهش مصرف سبزیجات و میوه‌ها و افزایش مصرف غذاهای فرآوری‌شده موجب افزایش شیوع آسم می‌شود. مطالعات نشان می‌دهند افرادی که ویتامین C، بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A)، منیزیم و امگا ۳ بیشتری مصرف می‌کنند، کمتر در معرض آسم قرار دارند.

وی بیان کرد: همچنین افرادی که به میزان کافی میوه، و ویتامین‌های C و E و به طور کلی از آنتی اکسیدان‌ها را مصرف نمی‌کنند، اغلب دچار مشکلات ریوی می‌شوند. به نظر می‌رسد رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها برای مثال دریافت بیشتر میوه‌ها، سبزی‌ها و روغن زیتون اثر محافظتی بر آسم دوران کودکی داشته باشد.

تقی‌زاده گفت: ماهی و غذاهای دریایی از منابع خوب امگا ۳ هستند و بهتر است سعی شود از مصرف اسیدهای چرب ترانس و روغن‌هایی که درصد زیادی امگا ۶ دارند، خودداری شود.

پیشنهادهای تغذیه‌ای برای بیماران مبتلا به آسم

وی با بیان اینکه اغلب افراد مبتلا به آسم، کمبود ویتامین D دارند، افزود: شیر، تخم مرغ و ماهی منابع خوب این ویتامین هستند ولی تابش مستقیم نور خورشید منبع اصلی این ویتامین است.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برخی از افراد عدم تحمل به لاکتوز دارند که در واقع حساسیت محسوب نمی‌شود اما علائم آسم را تشدید می‌کند. برخی افراد نیز نسبت به تخم مرغ، شیر و یا ماهی حساسیت دارند. حتی مصرف بسیار کمی از این مواد غذایی، منجر به بروز واکنش‌های حساسیتی و تحریک آسم می‌شود. از آن جایی که آلرژی منجر به تشدید علائم آسم می‌شود، اگر والدین احساس می‌کنند با مصرف هر غذایی تنگی نفس کودک تشدید می‌شود باید آن ماده غذایی را در برنامه غذایی کودک محدود کنند. انواع فلفل، زعفران، کرفس، انگور و خربزه برخی از این مواد غذایی هستند.

چه موادی علائم آسم را تشدید می‌کنند؟

وی عنوان کرد: سولفیت یکی از موادی است که به غذاها اضافه می‌شود تا به تازگی مواد غذایی کمک کند و از رشد کپک جلوگیری کند اما همین ماده می‌تواند منجر به تشدید علائم آسم در افراد مبتلا به این بیماری شود. سولفیت‌ها در برخی غذاها مانند میوه‌های خشک، میگو، آبمیوه‌های اسیدی، نوشابه‌های کولا و بسیاری از غذاهای فرآوری شده وجود دارند، بنابراین توجه به برچسب غذایی مواد غذایی اهمیت دارد.

تقی‌زاده عنوان کرد: درصد زیادی از افراد مبتلا به آسم، دچار اختلال ریفلاکس اسید معده هستند که موجب می‌شود آسم به راحتی کنترل نشود. کاهش وزن در این افراد، یکی از راه‌های رفع این اختلال و آسم است. پرهیز از مصرف غذاهای تند، کافئین، غذاهای اسیدی، شکلات، الکل و غذاهایی که موجب تشدید نشانه‌های ریفلاکس اسید معده می‌شود نیز از دیگر راهکارهای موثر در این زمینه است.

وی افزود: محدود کردن مصرف غذاهای پرچرب و کاهش حجم وعده غذایی نیز می‌تواند از ترشحات معده که موجب تشدید رفلاکس می‌شود، جلوگیری کند.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: بیماران مبتلا به آسم از کورتون به صورت استنشاقی یا اشکال دیگر دارویی استفاده می‌کنند و بنابراین بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند، لذا توصیه می‌شود لبنیات کم چرب را در برنامه غذایی خود داشته باشند و مصرف نمک و مواد غذایی غنی از نمک را محدود کند.

وی بیان کرد: بیماران مبتلا به آسم همچنین باید مقدار کلسترول و چربی دریافتی رژیم خود را کاهش دهند. البته قبل از ایجاد هر گونه تغییر در عادات غذایی، حتما باید با کارشناسان تغذیه مشاوره شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229764 برچسب‌ها آسم و آلرژی

دیگر خبرها

  • «ارس» بیماری عصبی پیشرونده دارد
  • این افراد مغزشان زودتر پیر می‌شود
  • از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم
  • ارس پلنگ باغ وحش مشهد تحت درمان قرار دارد
  • «ارس» همچنان محصور و دور از انظار
  • تاثیر منفی صدای ترافیک بر سلامتی بدن
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • ۲۴ درصد مرگ‌ومیرهای ناشی از سکته‌های مغزی، مربوط به آلودگی هوا است
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • این محرک‌ها بیماری آسم را تشدید می‌کنند